ЗАХОДИ ЛІЦЕЮ №15

Чорнобильська біда не має строку давності…☢️
38 років ця невигойна рана ятрить українську землю.
Чорнобильська трагедія залишається величезним горем для нас, українців.🇺🇦
У Луцькому ліцеї 15 були проведені виховні уроки-застереження ” Чорнобиль: забути чи пам’ятати?”. ⚠️
Разом з учнями перегорнули всі сторінки “Чорнобильського альманаху”; пригадали події аварії на атомній станції, вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи🕯️, виготовляли в техніці “орігамі” троянди , які стали символом відродження постраждалих від Чорнобильської катастрофи територій.🌿

День улюбленого героя в 2-Б класі😎

З 19.02 по 01.03 у нашому ліцеї проходила декада вчителів початкових класів. Усі члени методичного об’єднання взяли активну участь і провели цікаві і змістовні заходи,творчі уроки,залучилися до тематичних виставок.

💦💦💦 Вода – найцінніше багатство без якого життя на Землі🌍 неможливе. Саме тому з 22 березня 1993 року на всій планеті стали святкувати Всесвітній день води. Відзначення Дня води в нашому закладі🏫 це унікальна можливість нагадати ліцеїстам 👨‍🏫 про надзвичайну важливість водних ресурсів для людей і оточуючого середовища ⛰️.
Цього року цей день проходить під гаслом: «Вода для миру🕊️».

Через війну 2 мільйони українців🇺🇦 не мають сталого доступу до питної води, то ж тема хороша й дуже актуальна. Особливо після нічної атаки, коли на ранок окремі міста залишилися без світла та води.
Не будемо писати довгих текстів про важливість води в житті людини, а скажемо одне: добре, що вона є. Цінуймо❤️.

🌳🌏Кожного 21 березня світ відзначає важливе екологічне свято – Міжнародний день лісів (International Day of Forests).
Метою цього дня є залучення уваги суспільства до цінності дерев та лісів, заклик до вжиття заходів щодо їх відновлення та захисту, а також до розумного використання природних ресурсів.
Вчителі біології Миронова Л.А. та Коменда К.П., провівши еко-хвилинку, нагадали що ліси є загальним надбанням людства. Вони є найбільш біологічною різноманітною екологічною системою всієї суші, в якій мешкає і росте переважна частина наземних видів тварин, комах і різноманітних рослин.

🌱🌱🌱Мирного дня! Здобувачі освіти нашого закладу взяли участь у інтелектуально – розважальній грі “GeoGame”, яка була організована географічним факультетом Волинського національного
університету імені Лесі Українки. Учасники формували природничу компетентність, підвищували інтерес до наук про природу, розвивали інтелектуальні та творчі здібності під чуйним керівництвом Дубича Б.А.

Найжахливішим наслідком вторгнення рф на територію України є серйозні втрати серед людей: і цивільних, і військових. Війна забирає у нас найцінніше – життя.
На тлі людських втрат наслідки для довкілля можуть здаватись проблемою не першочерговою…
Але страждання, які війна завдає довкіллю, ще не одне десятиліття будуть нагадувати про повномасштабне російське вторгнення. День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об’єднаними зусиллями ще можливо боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами на нашій планеті.
Пропонуємо у цей день ознайомитись із сучасними екологічними проблемами пов’язаними із повномасштабним вторгненням. Ви дізнаєтесь:
❓скільки % природоохоронних територій окуповано …
❓ознайомитесь з інтерактивною мапою замінованих територій

У всьому світі 20 березня прийнято відзначати свято під назвою День Землі. Дата 20 березня була обрана і офіційно затверджена у 1971 році ООН для Дня Землі саме тому, що на цей час випадає день весняного рівнодення, коли змінюється біологічний ритм планети, і вона переходить на новий виток свого розвитку, коли відбувається пробудження природи і її оновлення.
У закладі до Дня Землі були проведені заходи: інтерактивна екологічна вікторина; створення постерів до Дня Землі, виставки учнівських проєктів на екологічні теми!

15 березня, в рамках Декад культури та іноземних мов, вчителі Васейко М.С. та Зубаль Н.В. провели інтегрований урок у 6-В класі “У світі казки”. Учні узагальнювали знання про вивчені частини мови та орфограми, про народні казки та їх різновиди. Розвивали навички застосування української літератури на уроках німецької мови; підвищували інтерес до вивчення німецької мови;
реалізовували міжпредметні зв’язки.

14 березня в Україні відзначається День Добровольця. Саме у цей знаменний день, учні 8Г класу відвідали Волинський обласний краєзнавчий музей, де була представлена тематична виставка “АЗОВ- ЯНГОЛИ МАРІУПОЛЯ”. Надзвичайно цікава та змістовна екскурсія, на якій пригадали всі події від Дня Гідності 2013 року до сьогодення. Вшанували пам’ять усіх загиблих, котрі поклали своє життя за СВОБОДУ, ГІДНІСТЬ, НЕЗАЛЕЖНІСТЬ…

Напередодні Всесвітнього дня онкохворої дитини у Луцькому ліцею №15 була проведена благодійна акція “З Богом у серці”.❤️
Ми з вами зробили неймовірну гарну справу! Під час акції було зібрано 35 275 грн!💪
Зібрані кошти були перераховані для Благодійного фонду «З Богом у серці»
Щиро дякуємо всім, хто долучився до акції 👏🙏

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
У нашому ліцеї була проведена класними керівниками єдина виховна година ” Небесна сотня”, педагогом-організатором були проведені виховні заходи ” Не серед нас, та разом з нами. В серцях, у пам’яті, в думках…”.

Із нагоди відзначення 153-ї річниці від дня народження Лесі Українки, з метою вшанування пам’яті видатної української письменниці, громадської діячки, вчитель Васейко М. С. провела тематичну виховну годину спілкування «Віночок компліментів для Лесі Українки» для учнів 5-В класу. Здобувачі освіти ознайомилися з цікавими біографічними фактами нашої землячки, перейнялися багатогранною творчістю поетеси, її жагою до життя, героїзмом, щирою любов’ю до рідної України. З радістю та захопленням створили віночок компліментів.
Завжди актуальна, жива, загадкова, її творчість цікаво пізнавати.
Тож нехай звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю як наша шана та любов на честь її пам’яті.

У Луцькому ліцеї №15 тривала акція на збір макулатури під гаслом “Здай макулатуру- врятуй дерево”. 🌳
Учні знають, що здавати на переробку папір – означає турбуватися про довкілля і зберігати дерева. Всього вдалося зібрати 1020 кілограмів вторсировини.🍃
Переможне І місце зайняв 4-А клас. Варто відмітити, що свою лідируючу позицію не здають вже четвертий рік поспіль. 💪
Найактивніші класи отримали свої солодкі подарунки та відзнаки 🏅.
Дякуємо всім учням, вчителям і батькам, які долучились до акції! 👏

Учні 6 – В класу відвідали Драматичний театр та переглянули виставу “Котигорошко”.
Дітям сподобалася гра акторів, музичний супровід та декорації.
А під час розіграшу, який відбувся після завершення вистави, учні, навіть, виграли суперприз – ведмедика !)

Майстер клас ❤️
«Плетений браслет з стрічок в національних кольорах України»

До Міжнародного дня людей з інвалідністю, який світ щорічно відзначає 3 грудня!
У ліцеї був проведений майстер клас
«Жестова мова для всіх».
Педагоги ознайомились з історією виникнення жестової мови її абеткою та спробували виконати основні жести, які можуть стати у пригоді при спілкуванні. На заході учні
6 Б класу
Марʼяш Дарина та Пекна Владислава презентували пісню жестами « Ой у лузі червона калина» та танець « Стефанія»

Виховний захід « На доброму серці тримається світ»

У рамках Всеукраїнської дитячої еколого-патріотичної гри «Паросток» КЗЗСО «Луцький ліцей № 15 Луцької міської ради» провів ряд заходів, які були спрямовані на:
✨виховання громадянина-патріота України, відповідального за свою Вітчизну та природу як національне багатство, основу життя на Землі;
✨формування розуміння гармонії людини з природою;
розширення знань про природу свого краю;
✨розвиток пізнавального інтересу та логічного мислення;
✨спонукання до самоосвіти;
сприяння формуванню матеріалістичного світогляду, готовності до активної природоохоронної діяльності;
✨виховання основ глобального екологічного мислення, екологічної культури;
✨виховання бережливого і шанобливого ставлення до традицій українського народу та тривалих державницьких традицій України.
☀️☀️☀️Долучились до гри наступні педагоги: Літвінчук С.М., Оліферчук Л.Г., Шумицька Л.А., Миронова Л.А., Коменда К.П., Горбачевська І.М. Набойчик А.В., Передон О.Л., Сидорук О.В. та здобувачі освіти нашого ліцею. За результатами визнанні переможцями🥇🥇🥇 та нагородженні грамотою Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради.

До Дня Збройних Сил України та Святого Миколая (6 грудня) у ліцеї здобувачами освіти 6-А класу було спаковано бокси “Подарунок вдячності для ЗСУ”.
💙Діти власноруч клеїли коробки, пакували, вкладали свої листівки та малюнки, підписували та оформляли бокси словами вдячності та підтримки нашим воїнам!
💛Діти були окрилені думкою, що цей скромний подарунок з частинкою душі кожного та твердою вірою в перемогу, подарує посмішку та хороший настрій нашим захисникам! ❤️

Здобувачі освіти 6-А класу Луцького ліцею №15 вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років і запалили свічку. 🕯️На виховній годині діти дізнались про злочинців, які штучно створили Голодомор, про ганебний закон про 5 колосків та про незліченну кількість жертв геноциду. 🕯️

Тиждень толерантності серед здобувачів освіти 6-А класу.
Був проведений кольоровий тиждень та виховний захід «Всі ми різні, але ми всі рівні» ❤️🧡💛💚💙💜🖤🤍

Одним із найемоційніших свят у ліцеї є День посвяти першокласників у ліцеїсти.
24 жовтня у Луцькому ліцеї №15 відбулося свято для найменший наших учнів.
Щиро вітаємо Вас, наші першокласники!
Ростіть розумні та сміливі.
Життя шкільних сторінок
Хай будуть сонячні й щасливі!

День вчителя – одне із найяскравіших осінніх свят! І пройшов цей святковий День в Луцькому ліцеї №15, як завжди, яскраво, весело та креативно!
Зранку учні влаштували для вчителів справжнє свято – зустрічали вчителів у вестибюлі ліцею, вітали і дарували святкові сюрпризи.
Теплими щирими словами, вокальними номерами та сценічними постановками привітали всіх педагогів ліцею на святковому концерті у актовій залі.
Свято принесло гарний настрій та задоволення всій дружній шкільній родині!!!

У Луцькому ліцеї №15 відбулася передвиборча кампанія кандидатів в президенти. Доступ до балатування у президенти школи був оголошений серед учнів 8-11 класів. Свої кандидатури подало двоє учнів – Антонюк Аліна( учениця 8-Г класу) та Абросімов Артем( учень 9-Б класу).
Кожен з кандидатів створив свою програму дій, яку бажає втілити в життя на посаді президента школи.
Передвиборча агітація проходила шляхом як особистого спілкування кандидатів з виборцями, так і з використанням та розміщенням рекламних плакатів та відео про себе.

Учні 6- В класу почали новий навчальний рік з першого уроку на тему ” Україна в моєму серці”.
Учні знайомилися з державними та народними символам, картою України, складали сенкан та згадували відомих людей, воїнів, волонтерів. На завершення учні писали свої мрії:” Якою я хочу бачити Україну в майбутньому”

Один із найважливіших кроків вже зроблено – вибрано Президента школи.
За результатами голосування перемогу здобула Антонюк Аліна, учениця 8-Г класу.
Ми бажаємо новообраному президенту наполегливості та успіхів на цій почесній та відповідальній посаді. Ми всі очікуємо приємних нових змін в нашому ліцеї.

День 1 вересня завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Для 6-А класу повернення до школи відбулося з проведенням виховного уроку на патріотичну тематику «З Україною у серці»

Щороку, в перший день осені, в Україні відзначають День знань. Саме 1 вересня і у Луцькому ліцеї № 15 на урочистій лінійці пролунав перший дзвінок, який сповістив про початок нового навчального року.

Зі святом усіх присутніх вітали: директор ліцею Гребенюк Олег Володимирович, батько першокласниці Тібеж Іван Юрійович та заступник командира ескадрилії майор Сидоренко Володимир Миколайович.

До нашої шкільної родини приєдналося 113 учнів перших класів. Зі словами привітання та настанови до найменших ліцеїстів звернулися одинадцятикласники та подарували їм символічні подарунки на їхнє перше шкільне свято.

Випускний захід- це знакова,довгоочікувана подія для всіх здобувачів освіти. 20 червня 2023 року у Луцькому ліцеї № 15 відбулося офіційне вручення свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти.

На жаль, не всі випускники змогли відчути атмосферу цього свята, бо в рідній Україні – війна. Але, дякуючи нашим воїнам, які боронять кордони держави, ліцеїсти мали змогу долучитися до урочистості.

Привітання для випускників від директора ліцею Гребенюка Олега Володимировича

Ліцей – це не тільки навчання та настанови. Це дружба, перше кохання, слова підтримки,перші поразки та перемоги, надії і мрії. Випускники на сцені подякували батькам, вчителям, працівникам ліцею за знання та мудрість,якими вони ділились протягом 11 років. За традицією, заспівали пісню Скрябіна “Випускний” та подарували усім присутнім неймовірно чуттєвий вальс.

Дорогі випускники! Бажаємо вам йти по життю, дотримуючись курсу щастя й удачі, прагнути до своєї заповітної мрії та вірити в себе! Нехай доросле життя буде сповнене нових можливостей і перспектив, блискучих ідей і успіхів!

15 червня 2023 року у Луцькому ліцеї № 15 відбулися урочистості з нагоди вручення свідоцтв про базову середню освіту для учнів 9-го класу.

Це визначна подія для дев’ятикласників, оскільки це їх перший документ, який засвідчує про наполегливу щоденну працю кожного учня протягом усіх 9 шкільних років.
З особливим хвилюванням приймали випускники вітання від директора ліцею,класного керівника, першої вчительки.

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – найпрекрасніше свято радості та надії. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього.
У життя стількох українських дітей війна увійшла своїм жахіттям. Стільки дітей пережили бомбардування, були свідками бойових дій, бачили те, чого би діти ніколи не мали бачити… Ми як ніколи маємо нагадувати суспільству про необхідність захистити наших дітей від страшної навали, прагнути,щоб вони росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і справжніми громадянами своєї мирної процвітаючої країни.
До Міжнародного дня захисту дітей учні Луцького ліцею № 15 підтримали віршований флешмоб “Діти проти війни”, яким вкотре підкреслили, що українські діти потребують захисту і допомоги

Сьогодні у 2-Б класі відбувся виховний захід – “А над світом вишивка цвіте”. Учні поринули у чарівний світ народного мистецтва, дізнались багато цікавого про одвічні обереги українського народу, вишиванку та вишитий рушник, а також, пов’язані з ними традиції та звичаї.
Захід супроводжувався: виставкою вишитих рушників, читанням віршів, виконанням пісні та роботою над творчим завданням.
Патріотично, цікаво та змістовно було проведено час разом.💙💛

Вишивка – це символ, який зберігає коріння, ідентичність і розуміння себе. Орнаменти,які містить у собі вишиванка,мають сакральне значення, що підкреслює невимовне багатство української душі.
До Міжнародного дня вишиванки ліцеї № 15 приєднався до флешмобу “Вишиванка- оберіг мого народу”.
Наші предки залишили нам величезний скарб. І ми зобов’язані не тільки втратити цю цінність, а й примножити її та передати у спадок нашим нащадкам.

Від усієї душі вітаємо дорогих мам із їх святом! Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість!

День матері – зворушливе сімейне свято, яке не дає людям забути про важливість сімейних цінностей у житті людини.

День матері – зворушливе сімейне свято, яке не дає людям забути про важливість сімейних цінностей у житті людини.

Напередодні Дня Матері,12 травня 2023 року, у Луцькому ліцей № 15 відбувся загальношкільний концерт “Берегиня роду і народу”, на якому учні своїми творчими номерами привітали всіх присутніх з цим святом. Також, у фойє школи була створена фотозона, де кожен міг зробити гарне фото напам’ять.

Пам’ятаймо, милі діти,
Пам’ятаймо завжди з вами,
Що для нас у всьому світі
Найдорожчі — наші мами!

Нам — маленьким і дорослим —
Все дають вони з любов’ю:
Ніжне серце, світлий розум,
Сили нашому здоров’ю.

Ми в житті усі сказали
Своє перше слово — ма-ма!
Скільки б ми не підростали,
А любов у них та ж сама.

Привітання від 5-Б класу для всіх жінок, які мають щастя бути мамами(yellow_heart)(blue_heart)(gift)(bouquet)
Зі святом(party_popper)

12.05.2023 року, на запит класного керівника 7Б, соціально-психологічна служба ліцею з учнями провели заняття з елементами тренінгу на тему: 👩🏼‍🤝‍👨🏻👫🏼«Згуртованість класного колективу» – з метою покращення взаємодії між учнями☀️, розвитку уміння працювати в команді 🫱🏻‍🫲🏼та усвідомлення кожним учасником своєї ролі в колективі.🧩🪁

Живопис сперечається і змагається з природою.
— Леонардо да Вінчі
Перетвори мистецтво в об’єктив, щоб розглядати всі грані життя. Щоб малювати або писати фарбою предмети, мало просто наслідувати того, що ти бачиш. Перш, необхідно зрозуміти ці предмети. Подарувати своєму мистецтву його власне життя.Саме так , відтворюючи картини відомих майстрів ,трактують своє бачення мистецтва сучасні учні
Флеш моб « Відтворюємо відому картину» К. Малевич « Чорний квадрат»

Залучення дитини до образотворчого мистецтва створює основу естетичного виховання. Низка заходів предметного тижня була направлена на створення зв’язку між внутрішнім світом учня та його оточенням.

Основна мета тематичного тижня: познайомити з цікавими засобами мистецтва, пробудити уяву та фантазію учнів, виховувати естетичний смак та патріотичні почуття.
З нагоди Дня матері та в рамках тематичного тижня естетичних і технологічних дисциплін у стінах ліцею були проведені тематичні художні виставки:

  1. «Квітуча Україна» Іващик М.І.
  2. « Моя матуся» Байдюк Н.Р.,Головенко С. П.
  3. Колективне панно «Квіти найріднішим матусям» Байдюк Н. Р.,Головенко С.П.
    Створено святкову фотозону( Байдюк Н.Р.) ,гарний настрій усім присутнім подарували учасники святкового концерту « Берегиня роду і народу»( Передон О. Л, Чирка В.П.)

Кафедра естетичних та технологічних дисциплін щиро дякує Бурець Ж.М. за організацію та усім учасникам виставки рушників « З повагою до традицій» за активність, бажання берегти та примножувати надбання нашого народу, долучати до збереження традицій наших вихованців! 64 барвистих рушники , які були представлені на виставці, стали б початком для створення гарної традиції у нашому ліцеї « Рушники моєї мами»( своєрідної «Книги рекордів» у вишиваних рушниках)
Тож нехай наступного року наша , сподіваємось, уже традиційна виставка поповниться новими експонатами та різнобарв‘ям орнаментів!

10.05.2023 року учні 8-А класу мали корисну і пізнавальну зустріч на тему: «Я дорослішаю».👧🏼👦🏻 Представник фонду “Переображення”, Анастасія, проговорила зі здобувачами освіти про статеве дозрівання, відносини між хлопцями і дівчатами, особисту безпеку та як не стати жертвою сексуального насильства.👩🏼‍🤝‍👨🏻
Діти були активними та з інтересом спілкувалися з лектором.🤝

Вишиванка для українців – не просто традиційний предмет народного одягу. Це символ українства, ознака належності до нашої великої нації, уособлення багатих традицій та любові до рідної країни. Про вишиту сорочку знімають фільми, її оспівують в піснях та поетичних рядках, і все це не може залишити байдужим жодного з нас!
У рамках проведення Тижня естетичних та технологічних дисциплін серед учнів та вчителів ліцею була проведена вікторина « Знавець вишивки»
І діти , і вчителі перевірили і збагатили свої знання про вишивку, її техніки та давню онаментику.

Вона всім українцям до лиця –
Вигадливо-пастельна чи барвиста…
Дівчатам милим, хлопцям-молодцям.
Довершена, принадна, промениста!

Не всім під силу праця – вишиття.
Хвала рукам і шана за терпіння…
Бо з молитов, гадок про майбуття
Прийшло у світ незвичне це творіння!

Символіка, що йшла через роки,
Щоб стати добрим оберегом-спадком.
Оте тепло дбайливої руки,
Що гріє сивочубого й малятка.

Її шануймо всюди й повсякчас.
У горі й радості, в блаженстві й лихолітті,
Бо вишиванка всіх єднає украінців!
Автор: Оксана Сметанюк

8 травня – День пам’яті та примирення. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни.
На честь цього визначного дня у Луцькому ліцеї № 15 Луцької міської ради лідери учнівського самоврядування провели інформаційні п’ятихвилини, а також протягом тижня класними керівниками будуть проведені виховні години, а бібліотека організовує тематичну книжкову виставку.
Ми пам’ятаємо, що той,хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Сьогодні, 8 травня, Україна відзначає День пам’яті та примирення і вшановує пам’ять українців, що полягли у Другій світовій війні.
4-Г клас теж мав змогу віддати шану, тим хто давно вже не з нами, проте завжди у наших серцях.

Учні 4-Г класу, висловлюють найщиріші слова вдячності за проведений майстер-клас “Зайчик на пальчик”, вчителю трудового навчання Бурець Жанні Миколаївні, ученицям 10-А класу Яковлєвій Катерині та Яковлєвій Вікторії.
Сьогодні ми поринули у світ творчості, гарних емоцій та натхнення.

3 травня 2023 року о 12.00 год. в приміщенні Палацу культури м. Луцька відбулася
творча зустріч дітей захисників України з дитячою письменницею,
драматургинею та режисеркою Юлітою Ран. 📚
Учні отримали позитивні емоції та подарунки!)🎊🎁

✏️03.05.2023 зі здобувачами освіти 10-11 класів Луцького ліцею 15 була проведена профорієнтаційна бесіда, на якій старшокласники ознайомились зі спеціальністю «Соціальна робота» Волинського національного університету імені Лесі Українки.🫱🏼‍🫲🏻
У нелегкий час для нашої країни даний фах є дуже актуальним, адже, соціальний супровід необхідний кожному, щоб справитись з тривожними, стресовими та травмуючими подіями.🌤️

26.04.2023 р. в Луцькому ліцеї № 15 Луцької міської ради пройшов День цивільного захисту.
Діти початкової ланки ознайомилися із пожежно-рятувальною спецтехнікою.
Учні 9 класів здобули навички, як користуватися вогнегасниками.
Учні 11 класів мали зустріч із представником Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Була проведена програма “Мікрофон”. На перерві проведено опитування дітей на знання ЦЗ.
У фойє ліцею транслювалися відеоролики, щодо дій у надзвичайних ситуаціях, там же відбувалася виставка засобів гасіння.

Сьогодні разом з Відділенням Національного Олімпійського комітету України і «Спорт для всіх» провели з ліцеїстами 3-а,3-б класів «Олімпійський урок» з нагоди Міжнародного дня спорту та Всесвітнього дня здоров‘я.Дякуємо класоводам КапецьО.В та Поведі С.А в допомозі проведення свята.

Сьогодні учні 5 Б класу мали цікаву зустріч на тему «Психосоціальна підтримка учнівської молоді під час війни» з представниками Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста – Ковальчук Людмила та волонтери. Здобувачів освіти ознайомили з техніками психосоцісоціальної підтримки себе та інших, регуляції емоційних станів та настроїв. Зокрема, учні власноруч виготовили “Теплу листівку” у вигляді парасольки, що асоціюється із захистом та підтримкою. Діти написали слова підтримки, які вони могли б сказати собі чи комусь важливому, коли вони цього потребують.

Сьогодні відбулася зустріч 1-А класу з поетесою Наталією Бугай, яка провела майстер – клас з виготовлення “ляльки – мотанки”, а також зачитала власні дитячі вірші !!!

Крутити мотанки учням до снаги😊👌
Прекрасні ляльки сповнені тепла дитячих рук, заряджені позитивними думками стануть незмінним оберегом оселі 🏡

🌿🌿🌿Патріотичне виховання – це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується.

       В. О. Сухомлинський.

На пізнавально розважальній грі “Я люблю Україну”, який провела Горбачевська І.М. здобувачі освіти:
✏️розширили та поглибили знання про Україну;
✏️розвивали пізнавальний інтерес до історії, природознавства, географії; ✏️розвивали вміння приймати рішення в нестандартних ситуаціях, колективну творчість і комунікативні здібності;
✏️формували вміння відстоювати власну думку, аналізували, порівнювали, узагальнювали, робили висновки, працювали командою, поважали думку інших;
✏️виховували почуття патріотизму, любові до рідного краю, мови, активну громадську позицію, повагу до своєї Батьківщини, почуття гордості, що ти українець;
✏️пробуджували національну свідомість.

Сьогодні учні 2А класу мали цікаву зустріч з поетесою Наталією Бугай ,яка провела майстер-клас “Великодня лялька мотанка”.

Сьогодні провели змагання серед ліцеїстів 2 б, 2в,2г класів «Веселі старти» , присвячені Всесвітньому дню здоров’‘я. Дякую класоводам за активну участь в допомозі проведення змагань.

Сьогодні учні 5 Б класу знову мали цікаву зустріч на тему «Психосоціальна підтримка учнівської молоді під час війни» з представниками Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста. Діти з метою стабілізації психоемоційного стану виготовляли “Дерево мрії”.

Хоча погода не сприяє нам вийти на весняну толоку “Чисте подвір’я”, але ми взяли участь у міжнародному проекті Flowers4school. Це благодійний освітній проєкт, спрямований на озеленення Українських шкіл від асоціації квіткових виробників Нідерландів та України.

Головна місія проєкту – це познайомити дітей зі світом квітів. Нідерландські благодійники вірять, що висадка їхніх цибулин біля шкіл України допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей. Вчителі біології Набойчик А.В., Коменда К.П. та однодумці з МО початкових класів активні учасники даної акції.м

Дякуємо за співпрацю! Дбаємо не лише про фізичне здоров’я, а й про психоемоційний стан наших здобувачів освіти.(blue_heart)(yellow_heart)

В рамках декади природничих дисциплін фахівці соціально-психологічної служби ліцею провели заняття з елементами тренінгу для учнів 7 Б класу з метою стабілізації психоемоційного стану, відновлення почуття безпеки та профілактики посттравматичних стресових розладів. Здобувачів освіти ознайомили з техніками дихання, заземлення, «тут і тепер», релаксаційними вправами. Також, учні власноруч виготовили “Теплу листівку” у вигляді парасольки, що асоціюється із захистом та підтримкою. Діти “свою парасольку” доповнили словами підтримки, які вони могли б сказати собі чи комусь важливому, коли вони цього потребують.

📌📌📌Об’єднати традиційні та нетрадиційні методи навчання – легко(muscle). На уроках хімії у 8- х класах використовувалася віртуальна лабораторія та реальний експеримент🧪.

Якщо з реальним все зрозуміло, то віртуальні досліди можуть застосовуватись для ознайомлення учнів з технікою виконання експериментів, хімічним посудом та обладнанням. Це дозволяє учням краще підготуватись до проведення цих же або подібних дослідів у реальній хімічній лабораторії. Необхідно також відмітити, що віртуальні хімічні експерименти безпечні навіть для непідготовлених користувачів. Учні можуть також проводити досліди, виконання яких у реальній хімічній лабораторії може нести небезпеку для життя чи здоров’я.
Моделі хімічних дослідів спонукають учнів експериментувати та отримувати задоволення від власних відкриттів.
Робота з телефоном викликає в учнів інтерес до самого предмета, а також дозволяє будувати процес навчання, враховуючи індивідуальні особливості
пам’яті, сприйняття та мислення кожного здобувача освіти.

✏️✏️✏️Декада природничих дисциплін у самому розпалі🔥🔥🔥.
“Ким би не була людина,  який би не мала статус,  головною турботою для неї є здоров’я.  Здоров’я — це скарб, яким наділяє нас природа.”

Вчителем основ здоров’я Шумицькою Л.А. було здійснено бліцопитування 
“Що я знаю про здоров’я та безпеку”. Головна мета, поглибити поняття про те, що для людини головне – здоров’я. Прищеплювати навички здорового способу життя. Виховувати життєву потребу піклуватись про власну безпеку.

✏️29.03. Учні 11А класу зустрілися із представниками Донецького національного технічного університету, який за сучасних обставин відкрили філію у Луцьку. Представники провели цікавий урок, на якому учні познайомились із навчальним закладом та дізналися, які спеціальності пропонуються для здобуття базової вищої освіти.  Здобувачам освіти розповіли про особливості цьогорічного вступу , їх також навчили вираховувати свій конкурсний бал при поступанні, що є теж не менш важливим для майбутнього абітурієнта.🤝

✏️30.03. Для учнів 9-их та 11 класу було представлено особливості вступу у Луцький педагогічний коледж, який на відмінну від попереднього університету представляє спеціальності не технічого, а гуманітарного напрямку.
📚Сьогодні наші випускники обирають стежки свого життя і нам як педагогам потрібно виявляти підтримку, допомогу та розуміння у цій нелегкій справі.

⚡⚡⚡Якщо ти педагог з великої літери, то ти покажеш майстер-клас проведення онлайн та офлайн навчання. Оліферчук Л.Г. з
ліцеїстами 10 – А класу під час дистанційного уроку продемонстрували майстерність у синхронній роботі з Google-таблицями📊 під час онлайн уроку, створивши за 30 хв оригінальний завершений проєкт, пройшовши етапи пошуку та висвітлення інформації з теми «Вуглеводи».
А здобувачам освіти 9 – Г класу допомогла зануритися у світ хімічної технології. Майстер-клас💪 миловаріння став можливістю відкрити багато цікавих фактів щодо математично-хімічної суті процесу та, головне, дозволив побачити продукцію в готовому вигляді і забрати брусочки «звареного» мила додому , подарувати їх близьким і рідним👨‍👩‍👧 (хоча слід проявити терпіння і ще почекати кілька діб, доки мило «достигне»).

Сьогодні у нашому ліцеї відбулося відкриття декади “STEM spring – 2023”. На якому ліцеїсти закріпили свої знання з природничих дисциплін та основ здоров’я і отримали позитивні емоції. Була залучена технологія з використанням мобільного телефону, а саме функція сканування QR- кодів. Перейшовши за посиланням здобувачі освіти виконували інтерактивні вправи різної складності за що отримували сертифікати.

Одним із актуальних напрямків модернізації та інноваційного розвитку природничо – математичного профілів освіти виступає STEM –орієнтований підхід до навчання, який сприяє популяризації інженерно – технологічних спеціальностей серед молоді, підвищення обізнаності про можливості їх кар’єри, формування стійкої мотивації до вивчення дисциплін, на яких ґрунтується STEM –освіта. Декада природничих дисциплін проходить під девізом: “#STEM spring – 2023”

З метою формування природничої (sprout) компетентності, підвищення📈 інтересу до наук про природу🌿 та основ здоров’я🩺, розвитку інтелектуальних🎆 здібностей та творчої обдарованості🏅 учнів, навичок самоосвіти, виховання любові♥️ до природи🎑, дбайливо ставлення до неї🌍, привернення уваги до проблеми екологічного мислення✨ з 29.03 по 07.04 відбудеться декада природничих дисциплін та основ здоров’я. Робота була спланована🧭 так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів💁‍♀️ та учнів👫🏻, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів⚡. Вашій увазі пропоную план заходів🗂️

https://docs.google.com/document/d/15LtFbB-zLd2L5eS3g5jBzxz5Cw9UACRUQMbUQ8yUyGY/edit?usp=drivesdk

Тільки закінчився турнір з волейболу, вітаю команду нашоі школ з занятим 3 місцем!!!

Вихованці нашого ліцею Кузьма Павло та Лащук Денис вибороли призові місця на Чемпіонаті України з лижних перегонів в своїх вікових категоріях серед осіб з порушеннями слуху. Пишаємось Денисом і Павлом!!!

Автомобіль (придбаний за наші кошти), який вирушає в Бахмут.

У неділю 19 березня учні 5-А класу ходили на прем’єру дитячої вистави «Котигорошко» у Волиському Драматичному театрі!
Вистава надзвичайно сподобалась не лише дітям, але й дорослим. Тому щиро рекомендую відвідати і насолодитись переглядом) 🌸

16 березня 6-В клас мав можливість поспілкуватись з представницею кіберполіції про безпеку в інтернеті. Учні отримали відповіді на запитання, які турбували. Бесіда була надзвичайно цікавою й корисною. Також отримали стікери з QR-кодом, перейшовши за яким, можна допомогти кіберфронту.

Сьогодні, 9 березня, виповнюється 209 років від дня народження українського поета, прозаїка, художника та громадського діяча Тараса Шевченка. До дня народження Тараса Шевченка згадуємо вірші поета, які є надзвичайно актуальними під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Під гаслом ” З вірою в ЗСУ” учні 3- х класів взяли участь у зустрічі з волонтерами. Діти розповідали вірші,співали патріотичні пісні, слухали розповіді про наших Захисників. А головне не словом,а ділом долучилися!
З величезним задоволенням самостійно складали енергетичні сухпайки, які скоро поїдуть на Схід.
Разом до Перемоги!

1-В клас сьогодні теж вперше познайомився з видатним поетом Т.Г.Шевченком та його творчістю. Діти відвідали бібліотеку- філію #4 та продемонстрували свої вміння декламувати вірші.

Сьогодні в рамках декади вчителів початкових класів та вихователів ГПД у 1-Б класі була проведена виховна година “Великий Кобзар – Тарас Шевченко” до 209-ї річниці з дня народження письменника.

Учні ознайомилися з інформацією про творчий та життєвий шлях поета і художника, розглянули збірку віршів “Кобзар” різних років видання, створювали лепбук та декламували вірші Шевченка.
А також з’ясували, що у своїй творчості поет писав про нелегку долю українського народу, його вікову боротьбу за свою мову та свободу, що перегукується з сьогоденням.

В Україні сприйняття 8 березня змінюється-особливо під час війни, коли жінки захищають державу на рівні з чоловіками. 8 березня-не про квіти, весну й вроду. Це день справжніх героїнь.
Сьогодні у 9-Г класі відбувся виховний захід “Жінки з жовто-блакитним серцем”.(yellow_heart)(blue_heart) Учні дізналися про українських берегинь, захисниць, про історії та подвиги жінок, які боронять нашу батьківщину від ворога. Переконалися, що українські жінки абсолютно фантастичні. Де б вони не були, вони, попри всі труднощі та виклики, працюють, допомагають і захищають. І ми обов’язково переможемо!
Слава Україні!
Слава українським жінкам!

Сьогодні у дітей на ГПД пройшов виховний захід
«На гостинах у весни» та майстер-клас «Подарунок мамі»
(вихователі Бурчак Н.В., Капець О.В.)

Розпочалася декада вчителів початкових класів та вихователів ГПД!

Цікавим, змістовним та розвивальним сьогодні був урок математики в 4- Б класі (класовод Ярощук О.І.)

Фотоквест ” Мова-ДНК нації” 5-Б клас.

Сьогодні відбувся конкурс знавців української мови між учнями 10-А та 10-Б кл.

Сьогодні була проведена мовна вікторина у 5-Б та 5-В класах.
Діти отримали позитивні емоції та гарний настрій.

Сьогодні в спортивному залі разом з Націоннальним Олімпійським комітетом у Волинській області провели в 2 Б класі спортивний захід»Олімпійці серед нас» . На зустрічі був присутній учасник Параолімпійських Ігор в Токіо, майстер спорту міжнародного класу ЯОкапінський. Діти всі були нагороджені призами.

Шкільна родино, щиро дякую вам усім за активну участь у проведенні ярмарки. Для наших дорогих захисників, які дарують нам
щодня світанок і спокійний день – ми знову спільними зусиллями зібрали величезну суму 69 750 грн. Хай Господь поверне кожному і кожній за вашу щедрість і чуйність сторицею!!!💙💛

Хочемо привітати вас з початком навчального тижня, нехай він буде мирний та спокійний, а також повідомити про початок декади іноземних мов. 🇪🇺
І розпочати ми хочемо його з невеличкого відео.
💙Флешмоб “Ми є Україна. Від заходу до сходу, від півночі до півдня. Україна у наших серцях.”💛
Підтримайте флешмоб учнів 5-А та 5-В класів.
Передай частинку українського духу та незламності іншому. 💙💛

weareukraine

Розміщайте свої відео у сторіз та
Позначайте нас @school15_lutsk в інстаграмі)

P.S. Графік усіх заходів та відкритих уроків кафедри іноземних мов розміщений на дошці оголошень в методичному кабінеті школи.

Сьогодні, 30.01.2023р. учні 11 А класу мали профорієнтаційну зустріч з викладачем-доцентом Луцького національного університету Ковальчуком О.В.. Випускники ліцею дізнались про освітні програми та факультети, які діють у ВУЗі , зокрема кафедра “Маркетинг. Цифровий маркетинг”, ознайомились з особливостями вступної кампанії та навчального процесу. Старшокласники були активними та допитливими)

Дякуємо класоводам та асистентам 2 В та 2 Г класів, які провели години спілкування зі своїми учнями до Міжнародного дня прав людини, яке відзначається 10.12.2022р. в рамках Всеукраїнської кампанії “16 днів проти насильства” та створили проекти на тему “Мої права”.

Сьогодні, 6.12.2022р. В спортзалі провели військово-спортивне свято «Герої серед нас» , присвячене дню Збройних сил України серед учнів 10а і10б класів.

“16 днів проти насильства”

01.12. Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Учні 9-х та 11-го класів долучилися до Всесвітнього флешмобу підтримки ВІЛ та СНІД інфікованих.

Соціально-психологічна служба дякує усім хто приймав участь в акції🙌🏼

У продовження декади інкзивного тижня сьогодні на 12.00 в рекреації на першому поверсі буде проводитись «Естафета для дітей з ООП», чекаємо асистентів та діток, з собою мати хороший настрій.
Гарного та спокійного дня🇺🇦

21.11. Продовжуючи тиждень інклюзивної освіти разом із учнями інклюзивної та індивідуальної форм навчання виготовляли іграшку – антистрес. Дякуємо усім асистентам та класним керівникам за допомогу та долучення до справи!(yellow_heart)(sun)

14.11.2022 року в рамках декади інклюзивної освіти до Всесвітнього дня Доброти студенти Луцького педагогічного коледжу провели з дітками інклюзивної та індивідуальної форми навчання майстер – клас по виготовленню осінніх букетів.

Сьогодні в спортивному залі проводився « челендж до дня толерантності Спорт для всіх» . Дякую всім, хто був долучений до цього свята.

В рамках декади інклюзивної освіти в 1-Б класі асистентом вчителя Вдодович І. М. була проведена виховна година “Усі ми різні, але рівні” до Міжнародного дня толерантності. Учні з’ясували, що таке толерантність, створили колаж, а також виконали проєкт на тему “Людина – душа Всесвіту”.

Шановні колеги прошу вас відвідати виставку творчих робіт наших учнів з особливими освітніми потребами в методичному кабінеті

15 листопада в рамках декади інклюзивної освіти, асистенти Романюк О.Є. та Сидорук І.В. провели «Естафету для дітей з ООП». Учні весело, активно та завзято виконували завдання, вчились тактильно відгадувати предмети.

14.11.2022 року в рамках декади інклюзивної освіти до Всесвітнього дня Доброти фахівці соціально-психологічної служби ліцею провели майстер-клас для здобувачів освіти інклюзивної та індивідуальної форми навчання по виготовленню іграшки-антистрес . Учні проявили свою творчість і креативність та створили собі персональну іграшку-антистрес.

5-А долучився до свята: День української писемності і мови.

Дякуємо хто долучився до написання диктанту та плідну співпрацю колег- однодумців🤗

Учні 10-А,Б кл. також долучилися до написання радіодиктанту та відзначення Дня української писемності та мови

Текст диктанту перейняв всіх, хто долучився до написання, адже глибокий зміст сьогодення вкладений в основу, пронизаний війною та тривожністю життя, дитинством та неминучим сьогоденням, що є запалом та віри у Перемогу України!
Молодці всі ті, хто гордо організовував та ті, хто тривожно писав, поринувши у світ мрій та спогадів🌈🌞🙏🙏🙏

Почути текст диктанту певно неминуче всім, щоб жити у ногу із часом📝📖🤝🙏

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Це день, коли традиційно всі українці пишіть радіодиктант єдності, щоб відчути єднання з усім народом. Адже наша мова є надзвичайно гарною та милозвучною.

Мова була і є найважливішим символом нашої боротьби за свободу.
Учителі Луцького ліцею №15 також доєдналися до написання радіодиктанту та відзначення Дня писемності і мови. Збереження єдності та мови є запорукою Перемоги!

З Днем писемності та мови!
Хай живе вкраїнське слово.
Бережімо, як святиню,
Мову рідну й Україну.

Хай звучать казки та вірші,
З кожним днем хай буде більше
Тих, хто рідну мову знає,
Тих, хто нею розмовляє.

25.10 соціально-психологічна служба разом із учнями 7-г класу провели годину спілкування із елементами тренінгу☀️
Разом дізнались щось нове про однокласників, обговорили що зближує та руйнує колектив. Посмішки та гарний настрій панували у класі!💛

20 жовтня 2022 року соціально-психологічна служба ліцею спільно з Луцьким міським центром зайнятості провели профорієнтаційну зустріч з учнями 11 А класу. Здобувачі освіти ознайомились з головними аспектами роботи центру зайнятості, з особливостями та критеріями вибору майбутньої професії, пройшли експрес анкетування на визначення професійної спрямованості.

Сьогодні разом з учнями 7-І класу спілкувались про особливості життя, його цінність та неповторність🙌🏼
Порозмірковуйте і ви для себе чому любите життя(sun)

Ткаченко Владислав, учень 7-і класу прославляє нашу країну у такий важкий для нас час. Сьогодні він здобув неперевершеного успіху в Італії, з чим ми його і ВІТАЄМО!
Нашу націю не здолати!
Ми вистоїмо!
Усім мирного неба над головою!
Слава Україні!🇺🇦❤

Учні 11 – Б ,батьки та я , класний керівник, також хочуть сказати велике ДЯКУЮ адміністрації за організацію такого гарного випускного!(sun)
Навіть в такий нелегкий час ,Ви дали можливість порадіти та відчути справжнє для них свято(bouquet)

Також ДЯКУЮ учні та батьки хочуть сказати всім вчителям. За настанови , терпіння ,підтримку та розуміння.
Я теж дякую всім ,хто допомагав нам ,підказував та розділив з нами свято наших дітей!(flower)

Випускники 11-А, батьки та я, класний керівник, хочемо подякувати 🌷дирекції школи за можливість створити справжнє свято для дітей, 🌷усім вчителям, які розділили з нами це свято, 🌷організаторам та 🌷ведучим випускного вечора, які створили чудовий настрій!
Ми кажемо вам ВЕЛИКЕ спасибі!
❤️❤️❤️
Також хочемо аби ви переглянули відео і запам’ятали моїх випускників світлими, добрими і такими безтурботними)

Привітання та подяка вчителям від учнів 11-Б класу.(bell)(bell)(bell)

Слова подяки від випускників 11-А класу 🌷🌷🌷🎓🎓🎓
та прощальний вальс 💃🏻🕺🏻