Бібліотека

До Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек.
День захисників та захисниць України у 2022 році має особливе значення.
Цього дня, 14 жовтня, ми вітаємо всіх, хто захищав нашу країну і продовжує це робити після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
Саме цим людям ми вдячні за те, що маємо можливість жити, любити та вірити у перемогу нашої країни у містах, де не ведуться бойові дії.
Нехай ангели оберігають вас від небезпеки і повертають живими додому з перемогою.Дякуємо!!! Слава Україні! Героям слава!

В рамках місячника шкільних бібліотек під гаслом « В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи» та з метою виховання патріотизму, розширення знань наших учнів проведено презентацію « Твої Герої, Україно!»Героїв неоголошеної україно-російської війни, яку називають гібридною, але жертви її, на жаль, реальні. Історія здобуття Україною незалежності складна та трагічна. Девятий рік за нашу спільну свободу, за рідну землю у боротьбі з російськими агресорами гинуть найкращі діти України. Ми повинні віддати їм данину пам’яті та любові.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК – 2022 РІК
З 01 по 31 жовтня 2022 року в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек уже 9 рік поспіль проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.
З непохитною вірою в перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбудеться під гаслом «У нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!».
У ліцеї 15 місячник почався з тематичної книжкової виставки та оголошенням по класах учням про місячник та заходів проведення.

З книгою до Перемоги! Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022.

Пропонуємо познайомитись з класичними творами української літератури, які відзначають у 2022 році свої ювілеї.

Цього року Тиждень дитячого читання в Україні проходить у дуже тривожний час. Але всі ми чудово знаємо, що саме читання та книги допомагають дитині стати більш освіченою, а значить більш сильнішою і успішнішою. А ще книга сьогодні, якнайкраще допомагає нам відволікатися від сумних думок і переживань.

Бачить – не бачить,
Чути – не чує.
Мовчки говорить,
Дуже мудрує.
Часом захоче –
Правди навчає,
Іноді бреше,
Всіх звеселяє.
Люба розмова, –
Будемо, діти,
З нею довіку
Жити-дружити.
Хто ж то такая
В світі щаслива,
Мудра, правдива
І жартівлива?
Як не вгадали,
Стану в пригоді:
Річ коротенька –
Книжка, та й годі.
Леонід Глібов

Тож читаємо більше і перемагаємо ворога разом із улюбленими книжками!

Тиждень дитячого читання в Україні!
Дорогі наші діти! Цього року Тиждень дитячого читання в Україні проходить не в мирний час, але ми всі знаємо, що читання допомагає нам стати більш освіченими, а значить стати більш сильнішими і успішнішими. Тож читаємо більше і перемагаємо ворога разом із книжками! А ще книга сьогодні, якнайкраще допомагає нам відволікатися від сумних думок і переживань. Для вас чудова книжкова добірка – «Тиждень зіркових сюрпризів»

🔸 “Багато веселих історій” – Віталій Кириченко
У книжці зібрано 69 оповідань, і майже кожне з них починається зі слів “Коли я був маленьким…”, або “У дитинстві я…”, або й “Неспокійно було зі мною моїм батькам!”. Це й не дивно, адже збірка “Багато веселих історій” — реальна хроніка подій із життя лише одного-єдиного хлопчика, який ні на мить не давав занудьгувати цілій купі людей — ні мамі, ні татові, ні бабусі, ні дідусеві, ні сусідам, ні друзям, ні вихователькам дитсадка, ні випадковим перехожим… А потім хлопчик виріс, написав і намалював цю чудову веселу книжку і тепер не дає занудьгувати жодному з читачів.
🔸«Моє щасливе життя» – Рус Лаґеркранц
Мабуть, Даня — найщасливіша людина в світі. Особливо тоді, коли іде до школи. О, як добре все починається! Потім стає ще краще. У неї з’являється подруга! А згодом стається те, до чого вона не готова. А тоді ще, ще і ще…
🔸«Моє серце б‘ється і сміється» – книга 2
Продовження історії про Даню — найщасливішу дівчинку на світі! Але цього дня вона сидить, втупивши очі в порожній стілець біля її парти. На ньому сиділа Елла Фріда до того, як переїхала в Норчепінґ. Відтоді там нікому не можна сидіти, бо де тоді сидітиме Елла Фріда, коли повернеться? — Елла Фріда не повернеться, — каже вчителька. — Це ще хтозна, — мимрить Даня. Адже вона не з тих людей, які втрачають надію тільки тому, що все здається непоправним…
🔸”Любов та 17 страждань Петрика П’яточкина” – Наталя Гузеєва
Учня молодших класів Петрика П’яточкина найбільше у світі цікавив футбол і прогноз погоди на день матчу, адже дворовий футбол погодозалежний. Але якось на П’яточкина звалилася любов до Катрусі, однокласниці, сусідки по будинку, давньої подружки ще з дитячого садка. Навіть консультанти в любовних справах, друг Шарфик і знайома муха, не можуть йому допомогти: шлях кохання — шлях доказів, і цей шлях П’яточкин мусить пройти сам.
🔸«Країна неслухняних дітей» –
Після сварки з батьками Данилка засмоктало в портал, що відкрився прямісінько в його кімнаті. І вже за мить хлопчик приземлився на якесь зарозуміле дівчисько, яке назвало себе Катрусею. Дивно? Можливо. От тільки Данилкові нема, коли про це думати. Адже його перенесло в дивовижний світ, де можна досхочу кататися на атракціонах та їсти солодощі, де немає дорослих та їхніх дурнуватих правил… Юним читачкам та читачам належить дізнатися про пригоди, які чекають на дітей у цьому незвичному місці, та про те, хто й навіщо всіх тут зібрав. Разом із представниками загадкової цивілізації імбирців діти навчаться ділити.
🔸”Сторінка за сторінкою. Мені не потрібен собака” – Таіс Золотковська
Історія міського хлопчика, батьки якого вирішили переїхати в село. На Макса чекає багато несподіванок, серед них — пес на ім’я Роза, якого залишили колишні господарі будинку. Поки у Макса є планшет, його ніщо й ніхто не цікавить, та раптом екран згасає, а зарядне забули в місті… Макс добре вміє грати, проте не дуже розуміє, як поводитися із собаками. Тож як складуться взаємини Макса й Рози та хто переможе: комп’ютерна гра чи природа? Видання для дітей молодшого шкільного віку та дорослих.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
23 березня —1 квітня 2022 року.

Книга – одне з найбільших чудес, створене людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє.

9 причин регулярно читати. 

Книга збільшує словниковий запас
Знижує стрес
Розвиває мислення
Захищає від хвороб мозку
Додає впевненості
Робить нас більш творчими
Покращує сон
Покращує мозкову активність
Покращує концентрацію

Якщо хочеш поговорити з кимось – відкрий книгу.
Якщо ти занудьгував – візьми книгу.
Якщо хочеш одержати пораду – відшукай її в книзі.
Якщо мрієш знайти друга – подружи з книгою.
Якщо мрієш стати справжньою людиною – читай книги.

Книги допоможуть дістатись до мрії.

Приємних подорожей по сторінках книг.

Підручники для 5 класу (електронний варіант)


Українська мова https://issuu.com/stankobog/docs/5-klas-ukrajinska-mova-glazova-2018/1?ff&pageLayout=singlePage

Українська література https://issuu.com/stankobog/docs/5-klas-ukrajinska-literatura-avramenko-2018/1?ff&pageLayout=singlePage

Зарубіжна література https://issuu.com/stankobog/docs/svitova_literatura_5klas_voloshhuk/1?ff&pageLayout=singlePage

Природознавство https://issuu.com/stankobog/docs/5-klas-prirodoznavstvo-korshevnjuk-2018/1?ff&pageLayout=singlePage

Вступ до історії https://issuu.com/stankobog/docs/5-klas-vstup-do-istoriji-vlasov-2018/1?ff&pageLayout=singlePage

Математика https://issuu.com/stankobog/docs/5-klas-matematika-merzljak-2018/1?ff&pageLayout=singlePage

Інформатика https://issuu.com/stankobog/docs/5-klas-informatika-rivkind-2018/1?ff&pageLayout=singlePage

Основи здоров’я https://pidruchnyk.com.ua/129-osnovi-zdorovya-beh-voroncova-ponomarenko-strashko-5-klas.html

Шкільні підручники онлайн

14 березня – День українського добровольця

… Молімося за кожного солдата
Чийогось батька, сина або брата.
Хай береже молитва їх єдина.
Над ними Бог! За ними Україна!

Щиро вітаємо усіх мужніх захисників, які добровільно йдуть боронити нашу країну! Саме завдяки Вам, українська армія набуває ще більшої сили! Щиро бажаємо усім міцного здоров’я, витримки та швидкого повернення з перемогою додому! Вся Україна вболіває за вас, підтримує молитвою та допомагає через волонтерів. І, навіть, якщо колись здається, що нічого не вийде, не опускайте руки! Ми, український народ, завжди з вами молитвою і думками!

(Квітень)

До ювілею О.В.Сухомлинського

скачанные файлы                     

Василь Олександрович Сухомлинський – явище планетарне. Його спадщину вивчають у багатьох країнах світу, використовують у шкільній практиці. Звертаючись до педагогічних проблем сьогодення, знову і знову відкриваємо книги видатного Учителя, щоб зрозуміти тенденції соціально орієнтованого навчання. На десятиліття раніше нашого сучасного осмислення ролі індивідуального підходу до дитини як до особистості, здійснив Василь Сухомлинський.

                В організації роботи шкільної бібліотеки школи,- вивченню спадщини Великого Добротворця надається особливе значення. До святкування ювілею Учителя та вшанування великого земляка  залучаються учні нашої школи. Протягом квітня у шкільній бібліотеці для учнів школи представлена віртуальна книжкова виставка «Літературна спадщина гуманіста, мислителя та педагога Василя Сухомлинського», презентація «Педагогічна спадщина Василя Сухомлинського», з учнями других класів проведена бесіда «Все починається з добра» (за сторінками творів В. Сухомлинського).

IMG_20180411_121136
IMG_20180412_125856
IMG_20180412_125800
IMG_20180411_121159
ll

(Березень)

В. Сухомлинський: до відзначення

100-річчя з дня народження

;;;

28 вересня 2018 року виповнюється 100 років від дня народження видатного українського педагога, вченого зі світовим ім’ям Василя Олександровича Сухомлинського.

Всеосяжна, багатоаспектна науково-педагогічна творча спадщина Василя Олександровича Сухомлинського з роками не втрачає своєї актуальності, а відкривається все новими і новими гранями. З метою увічнення пам’яті видатного українського педагога-гуманіста В.О.Сухомлинського, 100-річчя від дня народження у нашій шкільній бібліотеці спрямовані такі заходи.

Заходи з відзначення 100-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського

 

п/п

ЗаходиДатаВідповідальні
1.Тематична виставка до 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського «Все починається з любові, все починається з добра».Березень – травень 

 

Бібліотекарі

2.Інформаційні хвилини біля книжкової виставки про цікаві факти з життя В. Сухомлинського «Штрихи з портрета».Березень 

 

Бібліотекарі

3.Літературна подорож «В. О. Сухомлинський про виховання книгою».Березень 

 

Бібліотекарі

4.Читання, обговорення оповідань, притч, уривків праць В. СухомлинськогоБерезень – травень 

 

Бібліотекарі

5.Цикл бесід з учнями «Все починається з добра» (за сторінками творів В. Сухомлинського).Березень – травень 

 

Бібліотекарі

6.Презентація «Педагогічна спадщина Василя Сухомлинського».КвітеньБібліотекарі
7.Віртуальна книжкова виставка «Літературна спадщина гуманіста, мислителя та педагога Василя Сухомлинського».Квітень 

 

Бібліотекарі

8.Години спілкування у групах «Щира розмова» (з використанням порад В. Сухомлинського).Березень – травень 

 

Бібліотекарі

Життя генія – це не відрізок часу, а промінь, що відсвічує нам у вічність. У цьому змогли переконатись учні нашаї школи.

У бібліотеці представлені: книжкова виставка «Все починається з любові, все починається з добра…»,  проведені інформаційні хвилинки біля книжкової виставки про цікаві факти з життя В. Сухомлинського,  літературна подорож «В. О. Сухомлинський про виховання книгою», проведено презентацію книжкової виставки для користувачів бібліотеки.

ll